Sjukgymnastik i Göteborg

Sjukgymnastik i Göteborg

Vår mottagning i Högsbo erbjuder sjukgymnastik för hela kroppen. Varmt välkommen att boka en tid för inledande utvärdering.

Mottagningen är ansluten till landstinget Västra Götalandsregionens sjukvård (VGR). Ingen remiss behövs. Högkostnadskort och frikort gäller.

Patientavgiften är 100 kr per besök (stötvågsbehandling ingår i patientavgiften).

Mottagningen ligger på markplan med tillgänglig parkering precis utanför.

Varmt välkommen att boka en tid genom att ringa, maila eller fylla i vårt bokningsformulär här på hemsidan.

Sjukgymnast Ulf Åberg

Vi arbetar med hela människan och detta innebär att vi behandlar besvär från topp till tå. Hälsporre, stressrelaterade besvär, utmattningssyndrom, axel problem, höftbesvär, ryggont, tennisarmbåge, smärta med mera. Vi ser till hela människan, för människan är alltid en helhet.

Här finns traditionell sjukgymnastikbehandling: Smärtbehandling med TENS (Transkutan nervstimulering), Ultraljudsbehandling, Stötvågsbehandling, Medicinsk Träningsterapi, Individuell anpassad sjukgymnastik och Avspänning som ingår i behandlingsmetoden Basal Kroppskännedom.

Basal Kroppskännedom (BK) är en vetenskapligt förankrad, sjukgymnastisk behandlingsmetod som består av enkla rörelseövningar och syftar till att locka fram det mest optimala och funktionella sättet att använda kroppen. Träningen leder till ökad kroppsmedvetenhet, balanserad hållning, friare andning och ett avspänt och funktionellt rörelsemönster. BK syftar också till att träna förmågan att vara här och nu – medveten närvaro.

Flera avhandlingar och andra vetenskapliga studier har visat att Basal kroppskännedom ger god effekt vid smärt- och spänningstillstånd, stressrelaterade besvär samt vid olika psykiska symptom som oro, ångest och nedstämdhet.

Ulf Åberg Sjukgymnast

Medicinsk fotvård

Hos Sjukgymnast Göteborg finns nu Anjas Medicinska Fotvård. Anjas Medicinska Fotvård är en privat enhet som inte har avtal med landstinget. Oavsett så har vi alla fötter som vi använder: Ta hand om dina fötter - de är viktiga!

Klicka här för mera information

Bokning

Du bokar tid hos oss antingen via e-post eller telefon.

Vi ber dig uppge namn, telefonnummer och e-post adress när du kontaktar oss så att vi snabbt kan nå dig.

031-82 95 00
info@sjukgymnastgoteborg.se